Київ, вулиця Петлюри, 6. +38 (093) 2643195

Інвестиції в новобудови, частина 2

Інвестиції в новобудови, частина 2

Друзі, ми продовжуємо розкривати тему: Інвестиції в новобудови.

Наші адвокати підготували інструкцію, як ви можете перевірити кожен об’єкт самостійно або ж звертайтесь до нас за консультацією.

З чого ми починаємо:

1. Перевірка земельної ділянки - map.land.gov.ua – починай звідси. Перевір її наявність. Нам в роботі допомагає сайт lun.ua, а також форум domik.net. Ті, хто вже інвестував або цікавився Об’єктом надають (діляться) інформацію, яку вже знайшли.

2. Перевірка цільового призначення земельної ділянки на якій здійснюється будівництво об’єкта нерухомого майна за даними Держгеокадастру. Краще знайти підтвердження призначення через безкоштовний інформаційний запит на кадастровій карті.

3. Отримання відомостей про власника та користувача земельної ділянки – інформаційний запит на кадастровій карті. Перевірка відповідності будівництва цільовому призначенню земельної ділянки відповідно до Класифікації видів цільового призначення земель (КВЦПЗ) – аналітика.

4. При необхідності, перевірка договору щодо набуття земельної ділянки у власність чи користування, а ще краще, знайти рішення, на підставі якого земельну ділянку виділили забудовнику. Тут вам допоможе Гугл 😊

Перевірка дозвільної будівельно-технічної документації Забудовника (Замовника):

5. Перевірка декларації про початок виконання будівельних робіт. Краще за все, знайти дані про даний документ, якщо його не вивісили на сайт проекту і вже по даті перевірити на сайті dabi.gov.ua/declarate/list.php

6. Перевірка наявності містобудівних умов та обмежень щодо об’єкта будівництва та відповідності задекларованого будівництва таким містобудівним умовам та обмеженням – цей документ має бути на сайті забудовника, у менеджера відділу продажу на запит або фізично в офісі забудовника. Один із основних документів для дослідження.

7. Перевірка наявності ліцензій (дозволів) у разі їх необхідності та їх чинності – ми не стикались із тим, щоб забудовники Києва не мали таких документів, але їх наявність є обов’язковою.

8. Перевірка наявності технічних умов на водопостачання, водовідведення, газопостачання, електроенергію – приклад документів ми можемо надати на ваш запит.

А після отримання цих документів, вам необхідно їх опрацювати, зробити запит у Гугл, перевірити спори на сайті court.gov.ua і reyestr.court.gov.ua на предмет наявності спорів за ЖК і земельною ділянкою.

А в результати зафіксувати висновок: рекомендую чи ні (за першим пунктом перевірки)? І далі рухатись до Частини 2 – перевірка забудовника.

Пост виявився не таким коротким, як хотілося б, тому приклади опишемо в наступному, не перемикайте )

І навіть більше – ми дамо приклад аналізу, а якщо Вам потрібно вже сьогодні – запитайте в індивідуальних повідомленнях.

Не забувайте, що продавці, або їх представники, об’єктів у новобудові, як правило, не юристи, а тому розповідають про плюсу Об’єкту, замовчуючи мінуси. Аналізуйте.

На ринок новобудов також вплинуть обмеження – враховуй і цей факт.

Шановні ріелтори, ми також маємо пропозиції та вигідні пакети юридичного обслуговування для вас і ваших клієнтів. Якщо у вас є запитання, побажання та пропозиції щодо співпраці на «аутсорсі», пишіть нам.

P.S. вартість послуг юриста при перевірці об’єкту складає не більше 1% (у більшості випадків не більше 0.5%). Ви точно готові ризикнути 99% і зекономити 1%?)

Бізнес є бізнес)