Київ, вулиця Петлюри, 6. +38 (093) 2643195

Трохи про економію

Трохи про економію

Останнім часом ми отримуємо багато звернень, за рекомендаціями партнерів на предмет перевірки квартири / будинку / приміщення (щодо окремих комерційних будівель в цьому пості не пишемо, це окрема тема). І коли ми озвучуємо умови співпраці, ми чуємо = дорого / я подумаю і людина зникає.

А тепер 2 останні кейси:

1) Клієнт купує будинок, який в знаходиться в процесі будівництва. З продавцем питань немає. А ось договір за яким хочуть отримати кошти... будинку ще немає, але пропонують підписати попередній договір купівлі-продажу, внести передплату "за актом прийому-передачі грошових коштів" = читай "кешем" 50000 доларів, а через 4 місяці доплатити ще 50000 тим же шляхом. Коли ми вступили в гру і запропонували відмовитися від угоди, враховуючи високі ризики, у забудовника відразу знайшовся адекватний договір, з адекватними умовами передачі грошових коштів, офіційним оформленням документів і т.д. Планова перевірка з 2-х годин роботи юриста перейшла в 7 днів переговорів, але клієнт отримав документи і став інвестором цікавого комплексу. Ризики залишилися - це інвестиція в будівництво, але Клієнт поки задоволений.

2) Клієнт хоче купити квартиру, у колекторів, які «забрали» її через суд. Консультація адвоката, судячи зі слів клієнта - дорого. Виникає питання:

1) Клієнт щось не знає/знає не точно або 2) забрати квартиру через суд – ризикована схема, і у нового власника можуть бути проблеми після покупки? Але ж дешевше оплатити юристів потім, колись, а не до того, як придбати проблему

Дивна річ трапляється у нас, у юристів: якщо все пройшло гладко у клієнта - "нафіг" ви потрібні?

А якщо все пішло «наперекосяк» = «чому я не запитав у юриста?»)

КРАЩЕ ЗАПИТАЙ:)